Kas

Öğrencilerimiz arasında kitap okumayı yaygınlaştırmak amacıyla Türkçe ve Edebiyat öğretmenlerimizin koordinesinde okulumuz öğrencileri arasında kitap kurtlarımızı seçiyoruz.ÇOOOKK OKUYAN KAZANSIN

Kas

Okulumuz kamu hizmetleri standardına erişmek için aşağıdaki dosyayı tıklayınız.

Kas

Okulumuz sene başı öğretmenler kurulumuzda aldığımız kararla öğrencilerimizin başarısını arttırma, sorunlarını aşmasına destek olmak amacıyla 'Koçluk Sistemini' hayata geçiriyoruz.Bu sistemle ilgili bilgiye rehberlik servisi bölümümüzdeki dosyamızdan ulaşabilirsiniz.

Kısaca Öğrenci Eğitim Koçluğu;

Eğitim Koçluğu; okul ortamında koç vasfını üstlenen öğretmen ile öğrenci arasında karşılıklı güven ve gönüllülük üzerine inşa edilen planlı bir gelişim ilişkisi ve bir iş birliği modelidir.

v  Eğitim koçluğu sürecinde öğrenci kendisini daha iyi tanır, sahip olduğu meziyetleri keşfeder ve hataları tecrübe olarak kabul edip, yeterliliklerini artırır.

v  Eğitim koçluğu sistemi; öğrencinin okul yaşamı aile yaşamı ve sosyal yaşamının olumlu yönde etkilenmesini hedefleyen, başından sonuna değin güven ve gizlilik esasına dayanan bir süreçtir.

v  Koçluk sisteminin uygulandığı okullarda, ders başarısının yükseldiği, bireyin ailesiyle ve çevresiyle ilişkilerinin güçlendiği ve disiplin problemlerinin önemli oranda azaldığı gözlenmiştir.

v  Eğitim koçluğu, Bireyin arzu ettiği hedef ve performansa erişmek için koç ve öğrenci arasında çalışılan program dahilinde akademik başarıda, eğitim hedeflerinin yerine getirilmesinde, öğrenci problemlerinin çözümünde anahtar yöntemler sunar.

v  Eğitim koçluğunun okul idaresini, öğretmenleri ve ebeveynleri kapsayan üç temel dayanağı olsa da, koçluk rolünü asıl üstlenenler öğretmenlerdir.

v  Eğitim Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar. Çalışma programını oluşturur, çalışma ortamını düzenler, sorunlarıyla ilgilenir. Öğrencinin okulu ile iletişim halinde ders başarısını takip eder. Birlikte ders çalışırlar, birlikte yaşamı paylaşırlar.

Sürecin işleyişi özetle şöyle ifade edilebilir.

1- Eğitim koçu sorular yoluyla bireye doğru işi gösterir.

2- Öğrenci doğru işi nasıl yapacağı konusunda çaba gösterir,

3-  Eğitim koçu sürece geribildirim verir ve tekrar gözden geçirir.

Kas

Okulumuz tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi Programı 14/11/2019 Perşembe saat 11.00'da Bala Belediye Konferans Salonunda yapılacaktır. Programımıza tüm halkımız davetlidir.

Kas

11 Milyon Fidan tüm Türkiye'de yapılan etkinlikle toprakla buluştu. 11 Kasımda 11:11'de 11 Milyon Fidan kampanyası ile hem Geleceğe Nefes olsun hem de 'Fidan dikmek bir sadakadır' diyerek peygamberimizin sünnetine uymak için  Bala Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak fidanları toprakla buluşturduk.

Kas

Okulumuzun "Ayın Temiz Sınıfı Projesi" kapsamında düzenlemiş olduğu temizlik kampanyasında  9/A sınıfı  ''Ayın En Temiz Sınıfı'' seçildi. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz...

Ekm

Tarihe yardımcı bilimler konusunu öğrencilerimiz yaptıkları etkinlikle eğlenerek öğrendi.

Ekm

Velilerimizi okulumuz kütüphanesinde okumaya davet ediyoruz ve diyoruz ki: Çaylar bizden, okumak sizden.

okumak ile ilgili görsel sonucu

Ekm

Okulumuzda Fatih Projesi kapsamında bulunan akıllı tahtalarımızdan bozuk olan7 tanesinin bakım ve onarımı okulumuz öğretmeni Ahmet ERDAĞI ve okul aile birliğimizin katkılarıyla vestel akıllı tahta servisince yapılmaktadır. Bakım onarım çalışmaları en kısa süre içinde tamamlanacak olup öğretmen ve öğrencilerimizin hizmetine tahtalarımız yeniden sunulacaktır.

Ekm

Amatör Spor Haftası sebebiyle ilçemizde çeşitli dallarda spor yarışmaları düzenlenmeye devam etmekte olup masa tenisi dalında yapılan turnuvalara 10 sınıftan öğrencimiz Halil UYAR ve Haydar Saruhan SATILMIŞ katılmıştır. Halil UYAR öğrencimiz bu dalda 3. olmuştur. Öğrenci ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Amatör Spor Haftası sebebiyle ilçemizde çeşitli dallarda spor yarışmaları düzenlendi. Bugün atletizim dalında dalında yapılan yarışlarda ortaokul öğrencimiz Nur Salah 200 mt'de birinci oldu. Masa tenisi ve satranç dallarında da hafta boyunca devam edecek olan yarışmalar için öğrencilerimize başarılar dilerken derece alan öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Eylül Ayının En Başarılı Öğrencisi Olarak Seni Seçtik. Çünkü;

•Öğretmenini sevdin, değer verdin, saygı gösterdin.

•Yardım gördüğünde teşekkür ettin, hata yaptığında özür diledin. •Konuşan kişinin sözünü kesmedin, sözünü bitirmesini bekledin. •Verilen görevleri zamanında ve tam olarak yaptın. •Herkese hoşgörülü davrandın. •Okula zamanında geldin, derslere zamanında girdin. •Sınıfımızı ve okulumuzu temiz tuttun. •Sınıf ve okul eşyalarını dikkatli kullandın. •Okula her zaman temiz bir şekilde geldin.

Havva BEYAZKUŞ

Okulumuz öğretmenlerinin görüşü ve Onur Kurulumuzun kararıyla okulumuzda ayın öğrencisi olarak 9/A sınıfı öğrencisi Havva BEYAZKUŞ seçilmiştir.

Ortaokullarda seçilen ayın öğrencimiz ise İhsan ÖZKAN öğrencimiz olup kendisine ve ailesine öğretmenlerine teşekkür ediyor başarılar diliyoruz.