Bala Anadolu İmam Hatip Lisesi

Şentepe Mah. Melih Gökçek Sk. No19 Bala/Ankara
Vizyon
İstiyoruz ki; Dini, bilimin ışığında yorumlamayı bilen, tutkuculuktan uzak, çağdaş uygarlık seviyesini hedef edinen gençler yetiştirmek. Dinin birleştirici, huzur verici ve barışı sağlayıcı gücünü ortaya çıkarabilen, şekilcilik ve sloganları değil, ahlaki felsefeyi kullanarak kavram belirsizliğini ortadan kaldırabilen gençler yetiştirelim.
Misyon
Kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak, dini konuları bilimsel yaklaşımla aktarmak amacındayız. Ezberci ve baskı altında alıcı değil konuları çözümleyici ve yorumlayıcı sağlıklı bir din anlayışının gelişmesine yardımcı olabileceğine inanan insanlar yetiştirmek.
Başarılar
HALK OYUNLARI EKİBİMİZ ANKARA 2.si Ankara genelinde düzenlenen "SÖZLÜ HALK OYUNLARI" yarışmasında Bala ilçesini temsilen, okulumuz Ortaokul Kız Folklor Ekibi, 26.04.2018 tarihinde Şehit Cengiz Polat İmam HAtip Ortaokulunda düzenlenen yarışmaya katılarak 2. olmuştur. Ankara İmam Hatip Ortaokulları Arası Topaç Turnuvasında 2. Olduk.
09:00- 16:05
Ulaşım
ULAŞIM GÜNDE İKİ KEZ SEFER YAPAN BELEDİYE OTOBÜSÜYLE VE ÖTA´LARLA YAPILMAKTADIR. ÖTA´LAR SIK SIK SEFER YAPMAKTADIR
OKULUMUZ İLÇE MERKEZİNDE OLUP İL MERKEZİNE 60 KM UZAKLIKTADIR
Bilimsel Etkinlikler
2018 TUBİTAK 4006 (FUARIMIZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ) 2019 TUBİTAK 4006 (FUARIMIZ 11 HAZİRAN 2021 TARİHİNDE GERÇEKLEŞECEK) 2020 TUBİTAK 4006 (BAŞVURU 24 PROJE İLE BAŞVURU KABULÜ YAPILMIŞ OLUP MAYIS 2022 DE SERGİMİZ DÜZENLENECEKTİR) DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜMÜZCE BAŞLATILAN ERDEM PROJESİNDE OKULUMUZ ANKARA İLİMİZDE BAŞVURUSU KABUL EDİLEN 4 OKULDAN BİRİ OLMA BAŞARISINI ELDE ETMİŞTİR. KOORDİNATÖR ÖĞRETMENİMİZ MUSTAFA GÜLLÜ YE ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLİYORUZ. OKULUMUZ 2021-2022 EĞİTİM YILINDA İLK E TWİNNİNG PROJESİNİ BAŞLATMIŞ OLUP KOORDİNATÖR ÖĞRETMENİMİZ TUĞÇE ÖZDEMİR E ÇALIŞMALARI İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ.
Proje Çalışmaları